Politika privatnosti

I OPĆE ODREDBE

Član 1.

Propis o politici privatnosti društva AK-AH Group d.o.o. Zenica, (u daljem tekstu: društvo) uređuje međusobna prava, obaveze i odgovornosti između društva kao prodavača tj. trgovca i kupca ili posjetioca (u daljem tekstu korisnika) web sajta motelrezime.ba.

Član 2.

Politika privatnosti odnosi se na sve korisnike koji posjećuju web sajt (internet stranicu) motelrezime.ba, bez obzira:

 • da li su oni kupci ili ne;
 • da li imaju otvoren korisnički račun na web sajtu motelrezime.ba ili ne;
 • da li su posjećuju web sajt motelrezime.ba direktno ili putem poveznice (linka) sa nekog drugog web sajta;

Član 3.

Društvo AK-AH Group d.o.o. Zenica u čijem vlasništvu je web sajt motelrezime.ba, pridržava se zakonskih propisa sa ciljem zaštite privatnosti korisnika.

Član 4.

Prilikom prve posjete web sajtu motelrezime.ba, korisnici web sajta upućuju se da pročitaju propise o politici privatnosti koja se primjenjuje, kako bi bili upoznati i razumjeli koje informacije AK-AH Group d.o.o. Zenica prikuplja i kako ih koristi.

Član 5.

Upućuju se korisnici da pažljivo pročitaju ovaj propis o povjerljivosti podataka. Upotrebom web sajta motelrezime.ba, korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uslovima povjerljivosti podataka web sajta motelrezime.ba.

Član 6.

Ukoliko se korisnik ne slaže s ovim propisom o politici privatnosti, upućujemo korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi web sajt motelrezime.ba

Član 7.

Ovim propisom o politici privatnosti posebno se uređuju pitanja:

 • povjerljivosti podataka;
 • prava i odgovornosti korisnika;
 • šta se prikuplja i kako se koristi;

Član 8.

Osobe mlađe od 14. godina ne smiju koristiti web sajt motelrezime.ba. Društvo AK-AH Group d.o.o. Zenica ne prikuplja ili zadržava informacije od bilo koga tko je mlađi od 14. godina.

II POVJERLJIVOST PODATAKA

Član 9.

Povjerljivost podataka odnosi se na povjerljivost podataka koji se nalaze na web sajtu motelrezime.ba i koji su korištenjem tog web sajta prikupljeni i pohranjeni u bazama podataka društva AK-AH Group d.o.o. Zenica

III PRAVA I ODGOVORNOSTI KORISNIKA

Član 10.

Svaki korisnik odgovoran je i dužan periodično pogledati ove propise o politici privatnosti kako bi se upoznao sa promjenama u propisima o politici privatnosti.

Član 11.

Upotreba web sajta motelrezime.ba od strane korisnika nakon stupanja na snagu izmjena u politici privatnosti, podrazumijeva da korisnik potvrđuje i prihvata sve uslove tako izmijenjenog propisa o politici privatnosti.

IV ŠTA SE PRIKUPLJA I KAKO SE KORISTI

Član 12.

Društvo AK-AH Group d.o.o. Zenica prikuplja podatke pomoću kojih je moguće u potpunosti ili samo u određenoj mjeri identificirati specifičnog korisnika, a ti podaci nisu ograničeni samo na:

 • lične podatke;
 • podatke o fizičkoj lokaciji korisnika;
 • podatke o vremenu posjete i vremenskoj dužini korištenja web sajta motelrezime.ba;
 • podatke o uređaju pomoću kojeg korisnik posjećuju i koristi web sajt motelrezime.ba;
 • podatke na koji način odnosno putem koje poveznice (linka) korisnik posjećuje web sajt motelrezime.ba;

Član 13.

Prikupljamo podatke svakog korisnika koji posjećuje web sajt motelrezime.ba a koji se dobijaju putem web preglednika koji se koristi u trenutku posjete web sajtu, a između ostalih ti podaci su: ip adresa korisnika, tip web preglednika, tip uređaja, vrijeme posjete, vremenska dužina posjete, informacije o sadržaju koji je pogledan i mnoge druge statističke podatke.

Član 14.

Koristimo usluge trećih strana kao što je Google Analytics a koje prikupljaju, nadgledaju i analiziraju podatke posjetioca web sajta motelrezime.ba.

Član 15.

Svaki korisnik može svojevoljno otvoriti svoj korisnički račun na web sajtu motelrezime.ba, a tom prilikom prikupljaju se lični podaci kao što su: ime i prezime, adresa stanovanja i isporuke, email adresa, telefonski broj, datum rođenja, broj bankovne kartice (uključujući datumu isteka, kod za autorizaciju).

Uključivanje u aktivnosti otvaranja korisničkog račun i davanje ličnih podataka je odluka korisnika. Nije moguće otvaranje korisničkog računa bez davanja ličnih podataka.

Član 16.

Vaše lične podatke možemo koristiti kako bi vas kontaktirali vezano za:

 • vaše upite o našim artiklima i uslugama;
 • vaše narudžbe;
 • vaš zahtjev za podršku;
 • naše marketinške aktivnosti, promocije ili ponude;

Član 17.

U procesu prikupljanja podataka koristimo se tzv. kolačićima (cookies), a što su zapravo datoteke s malom količinom podataka, koji mogu uključivati anonimni jedinstveni identifikator.

Kolačići se šalju korisnikovom web pregledniku sa web sajta motelrezime.ba prilikom posjete korisnika, web preglednik korisnika iste pohranjuje na tvrdom disku korisnikovog računara.

Korisnik može naložiti svom web pregledniku da odbije sve kolačiće i/ili da iste ukloni nakon što posjeta web sajtu motelrezime.ba završi. Međutim, ako korisnik ne prihvati kolačiće, možda neće moći koristiti neke dijelove web sajta motelrezime.ba uopšte ili u punoj mjeri.

Član 18.

Društvo AK-AH Group d.o.o. Zenica u trenutku plaćanja na web sajtu motelrezime.ba kao uslov plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži od korisnika (kupca) podatke za aktivaciju procesa plaćanja, a koji se odvija preko pružaoca usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih ) kartica WebPay-a (Monri Payments d.o.o.).

U gore navedenu svrhu lični podaci korisnika (ime i prezime, adresa, podaci s kartice) su privremeno pohranjeni kod pružaoca usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih ) kartica koji te podatke pohranjuju u skladu s PCI DSS certifikatom razine 1 koji označava maksimalnu sigurnost prilikom upravljanja osjetljivim kartičnim podacima, s najvišim stepenom zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Korisnik aktivira proces procesiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link „plati“.

Član 19.

Prilikom procesa plaćanja, društvo AK-AH Group d.o.o. Zenica ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje lične podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. U slučaju da vas zanimaju detalji oko vaših ličnih podataka prikupljenih u spomenutu svrhu mole se korisnici da se informišu o obradi ličnih podataka od strane kompanije Monri Payments d.o.o. na stranici web sajta https://monri.com/privacy-notice.

Član 20.

Društvo AK-AH Group d.o.o. Zenica neće dijeliti lične podatke korisnika s drugim stranama osim u niže navedenim slučajevima i situacijama kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

Član 21.

Društvo AK-AH Group d.o.o. Zenica će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupovinu proizvoda/usluga po narudžbi korisnika ili kada to zahtijeva važeći pozitivni propis dijeliti lične podatke korisnika s:

Pružaocima usluga distribucije paketa, te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje pošte i email pošte. Pružaoc usluga distribucije može od korisnika tražiti na uvid njegovu ličnu kartu u trenutku isporuke paketa prilikom ličnog preuzimanja paketa, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome ko je preuzeo paket. Ako korisnik odbije dati ove podatke pružaocu usluge distribucije paketa, paket mu neće biti uručen.

Pružaocima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da korisnik podnese prigovor, reklamira proizvod te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio, a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda kupljenog proizvoda od strane ovlaštenog servisa.
Sponzorima nagradnih igara u procesu predaje nagrade dobitniku nagrade, kada društvo AK-AH Group d.o.o. Zenica koji je organizator nagradne igre u pravilima nagradnog igre naznači da će isporuku nagrade dobitniku organizirati sponzor.

Član 22.

Korisnik ima mogućnost pristupa i promjene ličnih podataka koje pruži društvu AK-AH Group d.o.o. Zenica. Korisnik može promijeniti bilo koji od svojih ličnih podataka slanjem email poruke na info@motelrezime.ba, a u tome email-u korisnik treba navesti svoje ime i prezime, adresu i email adresu, te koje informacije želi izmijeniti.

Član 23.

Kao uslov kupovine artikala i usluga, društvo AK-AH Group d.o.o. Zenica može tražiti dozvolu korisnika za slanje administrativnih ili promotivnih email-ova. Ukoliko korisnik ne želi primati email-ove u bilo kojem trenutku može odabrati opciju otkazivanja primanja email-ova odabirom opcije otkazivanja newslettera koja se nalazi u svakoj newsletter poruci.

Član 24.

Zaštitu podataka društvo AK-AH Group d.o.o. Zenica uzima ozbiljno i poduzete su različite mjere opreza kako bi zaštitili lične podatke korisnika. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti niti je 100% siguran. Kao posljedica toga, iako društvo AK-AH Group d.o.o. Zenica provodi komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili sa web sajta motelrezime.ba, te nije niti se može smatrati odgovornim za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi ili na nezakonit način dođe u posjed istih.

Društvo AK-AH Group d.o.o. Zenica preporučuje korisnicima da brinu o podacima za pristup korisničkom računu na web sajtu motelrezime.ba. Preporučujemo da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku (password ili zaporka) svakako kombinirate velika i mala slova te brojeve te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučujemo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

V ZAVRŠNE ODREDBE

Član 25.

Ovaj propis o politici privatnosti društvo AK-AH Group d.o.o. Zenica može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjene verzije propisa o politici privatnosti na web sajtu motelrezime.ba.

Izmjene propisa o politici privatnosti stupaju na snagu odmah nakon objave na web sajtu motelrezime.ba, bez obaveze da se o tome na bilo koji način obavjeste korisnici web sajta motelrezime.ba.

Član 26.

Korisnik web sajta motelrezime.ba koji ima pitanja u vezi s pravilnikom o politici privatnosti može poslati svoj upit na email adresu info@motelrezime.ba